Egyedi poszterek

Hogyan javíthatod a poszter nyomtatás minőségét? I. rész

A poszter nyomtatás egy egyszerűnek tűnő folyamat, azonban ez csak a laikusok szemszögéből igaz. Ahhoz, hogy egy kép megfelelően nyomtatható legyen, szükséges, hogy bizonyos minőségi követelményeknek megfeleljen. Jelen írásunkban a felbontásról lesz szó! A poszter nyomtatás több méretben i...

Hogyan javíthatod a poszter nyomtatás minőségét? I. rész

A poszter nyomtatás egy egyszerűnek tűnő folyamat, azonban ez csak a laikusok szemszögéből igaz. Ahhoz, hogy egy kép megfelelően nyomtatható legyen, szükséges, hogy bizonyos minőségi követelményeknek megfeleljen. Jelen írásunkban a felbontásról lesz szó! A poszter nyomtatás több méretben is történhet, ugyanakkor a méretet minden esetben befolyásolja a kép felbontása. Ez fontos tényező, mert például egy régi 3,2 megapixeles fényképezőgéppel készült kép nem biztos, hogy sikeresen kinyomtatható egy 100cm szélességű poszter papírra, sőt! Hogy miért? Azért mert a kép relatív kevés pixelből áll, így nyomtatáskor az optimális dpi korlátozva lesz. A dpi egy mozaikszó (dots per inch), ami arra utal, hogy hány képpont helyezkedik el egy inchen. Minél magasabb a dpi, annál élesebb a kép, tehát annál több részletet rejt magában.

Ez természetesen fontos tényező a poszter nyomtatás esetén is. Itt viszont nem szükséges olyan magas dpi, mint például egy mai okostelefon esetén, mivel a képeket általában messzebbről, akár 2-3 méterről nézzük, míg a telefonokat 20-30 centiméterről. Általánosságban tehát elmondható, hogy a megfelelő poszter nyomtatás minőségéhez elengedhetetlen a magasabb felbontás. Ugyanakkor a képminőséget egyéb tényezők is befolyásolhatják, így például az fényképezőgép objektívjének az élessége és a felvétel zajossága. Ezekről következő cikkünkben írunk részletesen. Ha technikai segítségre van szükséged, keress minket bizalommal és felkészült kollégáink felvilágosítanak a részletekről!

Bővebben

Egyedi poszterek  32 terméket találtam.

Mutat 1 - 32 / 32
Mutat 1 - 32 / 32